Licht getwijnde katoen is een garen dat bestaat uit meerdere draden die samen zijn getwijnd tot een draad. De twijning is niet te stevig, waardoor het garen wel één draad is, maar door het garen licht tegen de draairichting in te draaien komen de draadjes min of meer los van elkaar. Hierdoor kun je gemakkelijker een uitgerafelde afwerking maken bij bijvoorbeeld macramé werk. Daarnaast heeft dit garen door de licht twist een geheel eigen uitstraling.

Wij hebben licht getwijnde katoen in twee kwaliteiten / soorten. Elk heeft zijn eigen uitstraling:

  • Mus & Merel getwijnde katoen is van een hoge kwaliteit, erg sterk en heeft een matte uitstraling. Het wordt gemaakt door de touwslager en bestaat uit dunne draden die samen tot één draad getwijnd zijn. Dit prachtige garen heeft een erg mooie uitstraling en is verkrijgbaar in 4 en 5 mm dikte. Dit garen is alleen leverbaar in de kleur van ongebleekte katoen, écru.
    Dit garen is heel geschikt om zelf te verven in elke gewenste kleur.

  • Bobbiny macramé cord is een gerecycled katoen garen. Dit garen bestaat ook uit dunne draden die met elkaar getwijnd zijn tot één draad. De losse draden zijn van dit garen echter wat dunner dan van de Mus & Merel getwijnde katoen. Hierdoor en doordat het gaat om een gerecycled product is de uitstraling anders maar zeker ook erg mooi. Het voordeel van dit garen is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren en twee diktes te weten 3 en 5 mm.
    Het garen is OEKO-TEX standard 100 gecertificeerd.
     

Let op! Kleuren worden op iedere monitor of printer anders weergegeven afhankelijk van merk en uw persoonlijke instellingen. De kleuren die u ziet op uw monitor en/of printer kunnen daardoor afwijken van de werkelijke kleuren garens.

Licht getwijnd Er zijn 4 producten

Subcategorieën

Toont 1 - 4 van de 4 items
Toont 1 - 4 van de 4 items