Wat is origineel Japans Origami papier

Bij Mus & Merel vindt u een zeer uitgebreid assortiment origineel Japans Origami papier. Geen namaak, maar echt uit Japan afkomstig Origami papier van een goede kwaliteit. Het assortiment is zeer uitgebreid, waardoor er voor elke vouwer wel iets te vinden is. 
Naast Japans papier heeft Mus & Merel ook een collectie Europees Origami papier. Ook voor dit papier geldt dat dit een mooie kwaliteit is, zodat u er heel goed mee kunt vouwen.

Eigenschappen van Origami papier

Origami papier is bedoeld om mee te vouwen. Daarom moet het precies vierkant gesneden zijn en heeft het vaste afmetingen. Het papier moet goed te vouwen zijn en niet snel kreuken en scheuren. Bovendien moeten de kleuren op het papier lichtecht zijn. 

Is het papier aan twee zijde gekleurd?

Het papier is aan een zijde bedrukt met een effen kleur of een bedrukking en de andere zijde is wit. Natuurlijk is er ook papier dat aan twee zijden is bedrukt, maar meestal is de voor en achterzijde dan een verschillende kleur. Juist door de verschillen in voor en achterkant kunt u vouwwerken maken die met een  "simpel" vouwblaadje niet mogelijk zijn.

Mooi vouwresultaat

Mus & Merel heeft voor elke creatie een passend vel papier. Prachtig Japans papier om mee te oefenen, maar voor diegene die al geoefend zijn in de kunst van het vouwen heeft Mus & Merel ook mooi papier passend bij uw kunstwerk. Want het uiterlijk van een prachtig gevouwen kunstwerk kan worden versterkt door de keuze van het juiste papier met de bijpassende kleur en/of print.

Mooi knipresultaat

Steeds meer mensen ontdekken (opnieuw) de kunst van het papier knippen, ofwel Kirigami. Hiervoor wordt vaak Origami papier gebruikt. Het voordeel is dat dit papier gemakkelijk te vouwen is en daarna met een fijn papierknipschaartje heel precies te knippen is. Het papier is stevig voor het vouwen en knippen, scheurt niet snel en blijft ook lang mooi door de kleurechtheid. Hierdoor kunt u uw mooiste knipwerken maken met effen of misschien bedrukt Origami papier voor weer een geheel ander eindresultaat. En van uw kunstwerk kunt u ook lang genieten omdat de kwaliteit van het papier hoog is.

Bij Mus & Merel kunt u ook terecht voor de knipschaartjes...

Leuk cadeau idee

Mus & Merel biedt diverse Origami sets aan die erg leuk cadeau kunnen worden gegeven voor allerlei gelegenheden. Zeker omdat een aantal sets niet alleen bestaan uit zeer mooi papier, maar ook vanwege de mooie gekleurde verpakking of de mooie bijgeleverde stickers.
Er zijn ook knutsel setjes speciaal voor kinderen. Zo kunnen ook zij op een leuke manier kennis maken met de kunst van Origami.
Maar ook voor een werkstuk over insecten of dino's heeft Mus & Merel mooie vouwpakketjes om deze dieren te vouwen.

Maar natuurlijk is een zelf gevouwen slinger van kraanvogels een prachtig cadeau voor elke gelegenheden. Of een kikker, of een roos, of....
Papier is zo divers en veelzijdig dat de toepassingen oneindig zijn. Voor elke vouwer wat wils.

Veel plezier met Origami papier van Mus & Merel!

Bloemen of Kraanvogels Origami