Mus & Merel zijn de bewoners van onze tuin. 

Mus is een echte huismus, houdt van thuis zijn en maakt het huis graag knus en gezellig. Mus is altijd in de buurt van het huis te vinden en is dan ook een graag geziene gast in onze tuin.

Merel zit vaak heel uitbundig in mijn tuin te zingen. Merel laat zich graag horen buiten het huis en zoekt wat meer de aandacht door dit prachtige gezang. Merel valt graag op in onze tuin. 

Mus & Merel zijn eigenlijk mijn voorbeelden. Ook ik houd van mijn huis en maak het daar graag knus en gezellig. Maar net als Merel is het ook wel eens leuk om jezelf wat meer op de voorgrond te zetten. Niet alleen je huis kun je mooi maken met mooie items, maar ook voor jezelf kun je mooie versieringen maken.

Dat is dan ook de inhoud van de webshop Mus & Merel. Mus & Merel zijn beide vertegenwoordigd in de webshop. Mus & Merel heeft producten om mooie dingen voor in huis te maken, maar ook om bijvoorbeeld een sieraad voor jezelf te maken. Daarom is het assortiment breed met materialen van een hoge kwaliteit, vaak direct ingekocht bij de producent.

Mus & Merel heeft een ruim assortiment Japans papier en andersoortig papier:

Begonnen onder de naam PAPIERenzo heeft de webwinkel Mus & Merel een ruim assortiment  Japans Washi papier, Japans Origami papier, Filigraan/Quilling papier, maar ook gewaxt linnen draad en boekindmaterialen. Mus & Merel levert hoge kwaliteit papier om uw papierhobbies uit te kunnen oefenen.

Met het Origami en Washi papier kun je mooie dingen maken voor in huis.
Washi papier kan geplakt worden op allerlei ondergronden en eventueel gelakt worden waardoor het heel mooi blijft in je interieur, leuk voor Mus. Maar ook kleine vouwsels van bijvoorbeeld Origami papier kunnen prachtige sieraden worden. Daar wordt Merel dan weer heel blij van.

Mus & Merel heeft een ruim assortiment garens, touw en aanverwante artikelen:

Macramé, weven, Rya en aanverwante handwerktechnieken hebben onze interesse. Mus & Merel is geen webshop voor de haakster en de breister, al zijn een aantal garens hier wel heel geschikt voor. Mus & Merel heette voorheen garenXXL en heeft zich gespecialiseerd in andere handwerktechnieken. 
Eigenaar en drijvende kracht van de webshop is Marian Korving. Marian is gespecialiseerd in oude handwerktechnieken als macramé, rya en weven op eenvoudige (liefst zelfgemaakte) weeframen. Oude handwerktechnieken nieuw leven in blazen en moderniseren is iets wat Marian erg leuk vindt. Materialen die Marian in haar kunstwerken gebruikt verkoopt zij via Mus & Merel. Haar werk is te vinden op haar website.

In de webshop zijn de garens meestal van natuurlijke oorsprong. Wol en katoen is de basis van de collectie. Mus & Merel leven in de natuur en we moeten dus zuinig zijn op deze natuur. Bij het inkopen van materialen voor de webshop probeert Mus & Merel hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Mus & Merel staat voor service:  

Heeft u een vraag, opmerking of klacht. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht.
Het mailadres is: welkom@musenmerel.nl

Veel plezier op de website Mus & Merel!

Hartelijke groet,

Marian Korving